Hannover

Hannover ligger ca 25 mil söder om Hamburg.  Tysklands mässtad idag.


Furstendömet Hannover var i union med det engelska kungahuset (House of Hanover) 1718-1837 men blev sen ett eget kungadöme eftersom Victoria i England skulle tillträda som Drottning av Storbritannien men det fungerade inte i Hannover på grund av att hon var kvinna och således ett brott mot stadgarna...


 I stället utsågs Drottning Victorias farbror (son till Charlotte av Mecklenburg-Strelitz som var gift med Kung George III av Storbritannien/Hannover). Hans titel blev kung George V. George V var blind.  Han (Prins av Windsor) hade varit på en kricketmatch och applåderat glatt och lyckades få en liten guldkotte som hängde på hans lilla väska  rakt in i sitt eget öga. Några år senare blev han också blind på andra ögat.


Kungariket upphörde 1866 och man gick med i Norddeutscher Bund.

Hannover

George V, den blinde kungen

Frimärkshistoria


Hannovers frimärkshistoria omfattar endast 25 utgivningar från 1850 till 1864 när man anslöt sig till Norddeutscher Bund.


Efter andra världskriget (1945-1949) tillhörde man den Engelska zonen och använde samma frimärksutgåvor som de områden som tillhörde USA innan Deutsche Bundespost tog över.